Hamburger

Mod De Preparare

Hamburger de casă este o alternativă mult mai sănătoasă la burgerii pe care îi găsim în fast-food-uri. Într-un hamburger de casă știm exact ce ingrediente punem, avitând astfel aditivii, conservanții și alte substanțe nu tocmai sănătoase.

Cine nu iubește un hamburger bine făcut? Rețeta de hamburger de casă nu este nici pe departe una dificilă, În plus, ea poate fi adaptată după gusturi și preferințe, dar și în funcție de ingredientele pe care le avem în casă.

Cum se face hamburger

Hamburger reteta

Cum se face hamburger

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat, folosind o sită cu ochiuri mai mici. Se poate cumpăra și carne tocată din comerț, dar tocând-o acasă putem controla și mai bine conținutul ei. Carnea se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul pisat cu sare şi ardeiul gras dat pe o răzătoare fină.

2. Se condimentează cu ardei iute, sare, nucşoară şi oregano, câte un vârf de cuţit din fiecare. Se adaugă sucul de roşii, se amestecă până se omogenizează, se acoperă şi se păstrează la rece o oră.

3. Se formează hamburgerii, se aplatizează şi se pun pe grătarul încins. Se prăjesc câte 7-8 minute pe fiecare parte şi se servesc imediat cu chifle proaspete. Chiar dacă ne place carnea bine făcute, în cazul acesta, nu lăsați mai mult de maximum 8-9 minute, pentru că riscați ca burgerul să iasă foarte uscat.

4. Pentru a asambla hamburgerul putem folosi maioneză cu usturoi, sau amestesc de sos de roșii cu mustar, ori alte sosuri care ne plac foarte mult.

5. De asemenea, putem adaugă roșii feliate, castraveți murați, felii de chedar sau cașcaval, dulceață de ardei iute, rondele de ceapă sau orice ne place nouă.

6. Și, dacă vrem ca răsfățul să fie complet, lângă hamburger putem adăuga o porție de cartofi wedges, făcuți la cuptor sau prăjiți, după preferințe.

Poftă bună!

Alte rețete delicioase: