Piftie de porc

1. Rasolul de porc se pârleşte şi se curăţă foarte bine, apoi se spală şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare. Se adaugă carnea macră şi se spumează sau se schimbă apa.

2. Se adaugă legumele curăţate şi spălate, vinul, piperul boabe şi o linguriţă rasă de sare. Se lasă să fiarbă, până se desprinde carnea de pe os şi supa scade la jumătate. Dacă este cazul, se mai spumează din când în când.

3. Se potriveşte la gust de sare şi se strecoară printr-o sită deasă. Supa se lasă să se răcească şi să se decanteze. Carnea fiartă se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se aşază în vase pentru piftie. Se adaugă cubuleţe de castravete murat, felii de morcov şi câteva frunze de pătrunjel verde.

4 . Supa se degresează cât se poate de mult, apoi se scurge cu atenţie într-un alt vas, astfel încât să se folosească doar supa limpede. Se trece apoi de mai multe ori printr-o strecurătoare cu usturoi pisat şi se toarnă peste cubuleţele de carne. Se lasă la rece, la închegat până a doua zi. Înainte să se răstoarne se înmoaie forma în apă caldă.