Tartă cu mere şi scorţişoară

Când ai poftă de un desert gustos și sănătos, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu mere și scorțișoară. O prăjitură pufoasă și aromată, bogată în vitamine pe care o pot mânca toți membrii familiei

Rețetă tartă cu mere și scorțișoară:

Plăcintă sau tartă cu mere este desertul care ne aduce aminte întotdeauna de gustul copilăriei. Mirosul și gustul de mere proaspete se îmbină cel mai bine cu aluatul de tartă, iar rezultatul este de-a dreptul delicios. Rețeta este foarte simplă, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli. Iată ce ai de făcut:

  1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute.
  2. În acest timp, se spală merele, se taie felii potrivite şi se acoperă cu zahărul, vanilia, scorţişoara, stafidele şi coaja rasă de la o lămâie şi se lasă 10-15 minute, până se formează un sirop.
  3. Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi se aşază în tava specială pentru tartă.
  4. Peste aluat, se aranjează merele, se stropesc cu siropul de zahăr şi se mai presară scorţişoară. Tarta se bagă în cuptor şi se coace aproximativ 50 de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte pudrată cu zahăr sau în funcţie de preferinţe.
artă cu mere și scorțișoară

Tartă cu mere și scorțișoară