Ciorbă cu legume de vară

Ce poate fi mai gustos și mai sănătos decât o porție de ciorbă cu legume de vară? Cu un gust proaspăt și direct din grădină, pregătește cea mai bună rețetă de ciorbă cu legume. Iată care sunt pașii!

Rețetă ciorbă cu legume de vară:

Chiar dacă denumirea te îndeamnă să mănânci ciorba de legume doar vara, este un preparat pe care îl poți consuma tot timpul anului, datorită legumelor proaspete pe care le găsești în piață sau supermarket. Ciorba de legume este porția de sănătate pe care îți recomandăm să o consumi zilnic. Este plină de vitamine și te umple de energie pentru întreaga zi. Unde mai pui că este și o rețetă extrem de ușor de gătit.

1. În oala de ciorbă se încinge uleiul şi se pun să se călească ceapa, morcovul, albitura şi ardeiul gras, curăţate şi tăiate mărunt. După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi mici, varza tăiată mai mare, fasolea ruptă şi se lasă să se călească maximum 2 minute. Apoi se toarnă circa 2 l de apă şi se lasă la fiert.

2. După ce au fiert cartofii, se pun roşiile tăiate în opt şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se storc lămâile şi se strecoară sucul.

3. După ce au fiert roşiile şi dovlecelul, se trage oala de pe foc şi se acreşte, după gust, cu sucul de lămâie.

Ciorbă cu legume de vară - rețetă pentru orice anotimp

Ciorbă cu legume de vară – rețetă pentru orice anotimp

Ciorba cui legume de vară se consumă caldă cu verdeață persărată deasupra și cu ardei iute, după preferințe.