Ciorbă ţărănească de cartofi

Ciorbă țărănească de cartofi – una dintre cele mai gustoase și ușor de pregătit rețete de ciorbă. Un preparat tradițional care se pregătește diferit în funcție de specificul zonei, însă gustul delicios rămâne același. Mai joc îți spunem rețeta pas cu pas de ciorbă de cartofi!

Ciorbă țărănească de cartofi – rețetă tradițională:

Un fel de mâncare consistent și extrem de sănătos. Îl poți consuma atunci când vrei să mănânci ceva ușor, dar foarte gustos. Mai jos îți spunem cum să faci ciorbă țărănească de cartofi! Vezi care sunt ingredientele principale și cum se prepară!

1. Se pune la fiert ceapa tocată mărunt în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei. Când a început să fiarbă apa, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

2. Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute la foc potrivit, să nu se zdrobească şi, spre sfârşit, se potrivesc cu sare şi piper.

3. Separat, se spală verdeaţa în câteva ape, se toacă mărunt, iar apoi se adaugă în ciorbă, spre sfârşit, împreună borşul.

4. Se mai lasă să clocotească câteva minute şi se opreşte focul. Se serveşte caldă, ornată cu leuştean verde şi, dacă mai este nevoie, se adaugă şi zeamă de lămâie.

Ciorbă țărănească de cartofi

Ciorbă țărănească de cartofi

Ciorba țărănească de cartofi este cea mai simplă rețetă de ciorbă pe care o poți încerca. Pe lângă asta, te îndemnăm să încerci și alte câteva rețete de ciorbe. Iată recomandările noastre: