Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel – rețetă delicioasă și simplă, pe bază de paste și carne tocată, rețetă originară din Sicilia. O rețetă gustoasă, perfectă pentru o masă în familie. Urmărește mai jos fiecare pas al rețetei de cannelloni cu carne de vită!


Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute. Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute. Nu uita să amesteci din când în când pentru a se pătrunde aroma condimentelor în carnea tocată. Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara ( făcut după rețeta asta simplă de aici) și zahărul. Lasă pe foc mic, semi-acoperit, pentru 20 de minute.

Între timp, ocupă-te de sosul bechamel pentru cannelloni cu carne de vită. Topește untul la foc mic într-un vas. Adaugă făina, amestecă bine și lasă așa 1 minut. Adaugă laptele, treptat și amestecând continuu  timp de 2 minute, ca să nu se formeze cocoloașe. Dă de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper. Amestecă și acoperă sosul bechamel.

Toarnă restul de sos marinara rămas pe fundul unei tăvi care nu lipește. Umple fiecare cannelloni în parte cu carnea tocată, așezând, pe rând, în tavă. Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.

Rețeta de cannelloni cu carne tocată și sos bechamel se dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute.

Cannelloni cu carne

Servește o porție caldă de cannelloni cu carne tocată și sos bechamel și preasară deasupra parmezan ras și verdeață prasopătă.

Alte rețete delicioase cu cannelloni:

Cannelloni cu spanac şi caşcaval

Cannelloni cu roşii şi brânză

Cannelloni regal