Mâncare de vinete

Un preparat gustos, aromat și plin de legume proaspete. Îți propunem o rețetă de mâncare de vinete pe care să o încerci în această toamnă! Sănătoasă și numai bună de mâncat în orice moment al zilei, mâncărica de vinete se pregătește ușor și poate fi consumată de întreaga familie!

Rețetă mâncare de vinete:

Este sezonul vinetelor, așa că este perioadă ideală pentru a face o mâncare de vinete. Sățioasă și extrem de gustoasă, mâncarea de vinete are nevoie doar de câteva ingrediente pentru a-și forma gustul deosebit. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în rețeta de mâncare de vinete!

1. Se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două-trei ore, într-o sită, la scurs.
2. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline pus la încins în prealabil, până ce devine transparentă.
3. Între timp, se scurg vinetele de sucul toxic pe care şi l-au lăsat şi se pun şi ele să se călească împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare şi piper boabe, în funcţie de preferinţe. Se adaugă puţină apă clocotită şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mediu. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească.
4. Spre sfârşit, după ce au scăzut legumele, se adaugă piureul de roşii, se mai fierbe 20 de minute şi se bagă în cuptor să se rumenească.

Mâncare de vinete

Mâncare de vinete

Mâncarea de vinete se serveşte ornată cu frunze de coriandru spălate şi tocate mărunt ori alte condimente proaspete, în funcție de preferințe.