Găluşte cu prune – rețeta bunicii

Găluşte cu prune făcute după cea mai simplă rețetă! Nu trebuie să fii bucătar profesionist, ci dacă urmezi pașii de aici, o să faci cele mai bune găluște cu prune, exact ca cele din copilărie!

  • Desertul începutului de toamnă, acesta este! Să facem găluște cu prune după rețeta bunicii!

1. Începem rețeta de găluște cu prune! Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.

2. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în 12 bucăţi. Se pune pe foc un vas cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.

3. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.

4. Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.

Așa arată cel mai bun desert al toamnei, găluște cu prune!

Găluște cu prune - desertul copilăriei

Găluște cu prune – desertul copilăriei

Alte rețete de găluște delicioase:

Găluşte cu caise

Găluşte cu prune uscate

Găluşte cu căpşuni

Foto: shutterstock